January 15, 2021

Empati, et tungt ansvar

Empati, et tungt ansvar

image (7)

 

Empati er en tilstand hvor man vender seg mot den andre, og ikke mot seg selv. Man er bevisst den andres følelser, behov og perspektiver.

http://www.nantesmediation.fr/Faq/quest-ce-que-lempathie/

 

For de mest følsomme, blir det en sjelelesing. En gang, på bussen, traff jeg en ung kvinne som hadde drukket for mye kvelden før, og hatt sex med to menn. Angeren strålte ut av henne. Jeg plukker ofte opp sinne og frustrasjon, men andre situasjoner kan være lattervekkende. Jeg hilser deres sjel med en håndbevegelse mot chakraen min.

changer de vie image 2

Jeg trenger av og til å stenge virkningen andre har på meg ute. Min følsomhet og generøsitet kan bli hardt prøvet. Det hendte, for ikke så lenge siden, at noe jeg sa ble misforstått av en ung kvinne. Hun sto ved et veiskille, sjelelig, og hun likte ikke det jeg så. Da hun ikke ville treffe meg mer, ble jeg veldig trist. Derfor, sammen med Marjorie, medium, har jeg følt behov for å etablere noen forholdsregler:

-Beskyttelse: alltid være forsiktig når man kommuniserer med andre for ikke å slippe for mye inn.

-Takt: utvise diplomati og en viss avstand. Hvis man sier til noen som man treffer på gaten at “Du har en vakker sjel, og burde stole mer på deg selv”, blir det ofte oppfattet som et forsøk på sjekking.

-Tilbakeholdenhet: ikke la andres reaksjoner gå for mye inn på seg. De må gjøre sine egne valg, jeg kan ikke bestemme for dem. Av og til vekker man sterke følelser, og selv om man ikke tar feil, kan man ikke forandre andre: det må de gjøre selv, hvis og når de ønsker det.

empathie 1

Skapelsen består av oppfinnere, filosofer, de som er flinke med hendene, de som helbreder osv. Noen er sjelekompass, som hjelper andre i deres åndelige søken eller med å leve et liv som er sunt for dem. Det er empatene… Det er et tungt ansvar, og man trenger selvutvikling og meditasjon for å opprettholde balansen.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

jczen

« La vie nous a été donnée, notre devoir est de respecter ce cadeau et de prendre conscience que nous avons des responsabilités: ne pas s’empoissonner, ne pas empoisonner les autres et respecter tout ce qui est vivant. » JCzen Habitant la Norvège, sommelier et cuisinier de formation , j’ai un autre talent , le magnétisme qui permet de guérir et de soulager les gens.

View all posts by jczen →

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: