Empati, et tungt ansvar

Empati, et tungt ansvar

image (7)

 

Empati er en tilstand hvor man vender seg mot den andre, og ikke mot seg selv. Man er bevisst den andres følelser, behov og perspektiver.

http://www.nantesmediation.fr/Faq/quest-ce-que-lempathie/

 

For de mest følsomme, blir det en sjelelesing. En gang, på bussen, traff jeg en ung kvinne som hadde drukket for mye kvelden før, og hatt sex med to menn. Angeren strålte ut av henne. Jeg plukker ofte opp sinne og frustrasjon, men andre situasjoner kan være lattervekkende. Jeg hilser deres sjel med en håndbevegelse mot chakraen min.

changer de vie image 2

Jeg trenger av og til å stenge virkningen andre har på meg ute. Min følsomhet og generøsitet kan bli hardt prøvet. Det hendte, for ikke så lenge siden, at noe jeg sa ble misforstått av en ung kvinne. Hun sto ved et veiskille, sjelelig, og hun likte ikke det jeg så. Da hun ikke ville treffe meg mer, ble jeg veldig trist. Derfor, sammen med Marjorie, medium, har jeg følt behov for å etablere noen forholdsregler:

-Beskyttelse: alltid være forsiktig når man kommuniserer med andre for ikke å slippe for mye inn.

-Takt: utvise diplomati og en viss avstand. Hvis man sier til noen som man treffer på gaten at « Du har en vakker sjel, og burde stole mer på deg selv », blir det ofte oppfattet som et forsøk på sjekking.

-Tilbakeholdenhet: ikke la andres reaksjoner gå for mye inn på seg. De må gjøre sine egne valg, jeg kan ikke bestemme for dem. Av og til vekker man sterke følelser, og selv om man ikke tar feil, kan man ikke forandre andre: det må de gjøre selv, hvis og når de ønsker det.

empathie 1

Skapelsen består av oppfinnere, filosofer, de som er flinke med hendene, de som helbreder osv. Noen er sjelekompass, som hjelper andre i deres åndelige søken eller med å leve et liv som er sunt for dem. Det er empatene… Det er et tungt ansvar, og man trenger selvutvikling og meditasjon for å opprettholde balansen.

Jean Charles Botte

« La vie nous a été donnée, notre devoir est de respecter ce cadeau et de prendre conscience que nous avons des responsabilités: ne pas s’empoissonner, ne pas empoisonner les autres et respecter tout ce qui est vivant. » JCzen Habitant la Norvège, sommelier et cuisinier de formation , ma philosophie est d'aimer la vie. le bien-être est mon hobby. J'écris des articles sur le vin depuis 20 ans, sur la vie, sur le bien-être. Je suis très content, lorsque je reçois des messages de remerciement comme celui-ci "Votre site m'aide beaucoup". Mon site ne me fait pas gagner d'argent mais si il aide les personnes : j'en suis très content. Je peux vous dire que la méditation quotidienne m'a changé ma vie ; Pourquoi pas vous ?

Voir tous les articles de Jean Charles Botte →

Leave a Reply

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

%d blogueurs aiment cette page :