Advertisements

Meditasjon

Meditasjon, eller kunsten å puste

Det er lett å glemme å puste skikkelig. Cellene i kroppen trenger at vi puster godt, og mangelfull pusting avstedkommer stress.

meditation 1

 

Når vi lever travle liv, og setter oss høye mål som vi jager etter, glemmer vi lett å ta en pust i bakken for å nyte øyeblikket vi lever i akkurat nå. Det er viktig å gi seg selv tid til å gå en tur i naturen, se på solnedgangen eller få frisk luft.

Puste med magen

“Det er den naturlige måten å puste på for mennesket. Måten vi pustet på da vi fylte lungene våre for første gang: å puste med magen. Små barn puster med magen uten å stille seg spørsmål. Når det gjelder de voksne… Under innflytelse av stress forandrer pustingen seg helt. Man pumper med skuldrene, det er brystkassen som hever seg, mens magen forblir stiv, uten bevegelse.

For å finne ut hvordan du puster, og bli bevisst hva stresset gjør med deg, kan du se på deg selv i et speil mens du puster. Når kroppen er og sinnet er rolige, rører skuldrene seg nesten ikke. Bevegelsene i brystkassen er diskre. Når man er stresset, bruker man skuldrene mye mer tydelig, i samarbeid med brystkassen, mens man ikke ser mye aktivitet i mageregionen. Denne delen av kroppen er avstengt, og man får ikke nok luft, noe som fremkaller stresshormonet kortisol.”

http://lecanapecestlavie.fr/sarreter-pour-respirer/

meditation 2

Meditere

“Innen buddhismen, betyr det å meditere å venne seg til noe, å få noe til å gro. Meditasjon går ut på å bli kjent med en ny måte å være på, å ordne tankene sine på og å oppleve verden på”

http://www.matthieuricard.org/articles/la-science-de-l-esprit

Den hjelper oss også med å være mer bevisste på nået, å aktivere hele kroppen og å få tillit til seg selv. Hvordan? Ved hjelp av moderne vitenskap har Matthieu Ricard vist at ved å meditere hver dag, så bremser man cellealdringen. Selv er han 70 år, men han ser ti år yngre ut.

Ellers:

“Nylige studier har vist at hjerneaktiviteten til folk som mediterer om medfølelse er spesielt høy i den venstre hjernelappen, dvs. en del av hjernen som er knyttet til positive følelser. Medfølelse, det å bry seg om andres velvære, er knyttet til andre positive følelser som glede og entusiasme. I tillegg er sonene i hjernen som aktiveres i forbindelse med planlegging av bevegelser og med morskjærlighet også sterkt stimulert. For de kontemplative er ikke dette overraskende, siden medfølelse fører til en tilstand hvor man er fullt disponibel og klar for handling.”

http://www.matthieuricard.org/articles/la-science-de-l-esprit

meditation 5

Meditasjon med chakraene

Oppdaget takket være Jean-Michel Homo. Jeg konsentrerer seg om en av chakraene mine. Det enkleste er å begynne med hjertechakraen. Jeg forestiller meg et lys som kommer ut av brystet mitt. Hendene mine blir ladet med energi, og jeg er fullstendig avslappet.

https://www.youtube.com/watch?v=ToieWO-OHxw

meditation 4

Ryggsøylepusting

 

Fremdeles takket være Jean-Michel Homo. Man konsentrerer seg om ryggen mens man mediterer. Dette har som mål å vekke kundalini, men også å stimulere de psykiske kanalene som går fra rotchakraen til hjertechakraen. En første innpust: forestill deg at luften stiger langs ryggsøylen, fra rotchakraen til hjertechakraen. En første utpust: forestill deg at luften følger ryggsøylen nedover, fra hjertechakraen til rotchakraen.

Bli mindre stresset ved hjelp av pusting

Før et viktig møte, eller før man legger seg, for eksempel. Pust inn med magen i fem sekunder, hold pusten inne i fem sekunder og pust ut i fem sekunder. Gjenta flere ganger for å føle seg mindre stresset.

meditation 3

Konklusjon:

 

Meditasjon åpner og ordner chakraene. Dermed:

-vil du føle deg roligere

-blir det lettere å slippe taket

-er du mer forankret

-lever du mer i nået

-blir du mer intuitiv

For mediumer, empater og helbredere er meditasjon av høyeste betydning

Advertisements
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close