Advertisements

Sukker

Forskjellige typer sukker:

Kroppen vår trenger næring som den kan omforme til glukose.

Vi kan skille mellom:

Stoffer som vil gi glukose raskt, som sakkarose og laktose,

Og andre som gi det saktere, som kornprodukter og, i en mindre grad, frukt og fruktose.

Den avmineraliserende effekten til rafinert sukker:

Når man tar til seg hvitt sukker, må organismen bruke sine reserver av mineraler og B- og E-vitaminer. Det er ikke så farlig hvis det skjer av og til, men det blir alvorlig hvis det skjer ofte.

Vi mister mineraler når vi spiser hvitt brød.

sukker1

Syredannelse og inflammasjon:

“Et regelmessig konsum av raffinert sukker, forbundet med hvitt brød, med hvitt mel, med hvitt salt, med stillesitting, med et kosthold som er rikt på fett, med en mangel på frukt og grønnsaker, fører til generell syredanning. Derav økningen av antall forekomster av det som legevitenskapen kaller fibromyalgi. Når det er for mye syre i kroppen, har dette negative konsekvenser for nerver, organer, muskler og skjelett”, Eric Brebion (naturmedisiner, utøver fra Organisasjon for naturmedisin og helseopplysning – Omnes, utdrag fra Biocontact, november 2005).

“I vår tid øker forekomsten av diabetes i alle tradisjonelle samfunn hvor man legger om kostholdet til en diett med hel- og halvfabrikata, samt sukker” (34)

HFCS: High Fructose Corn Syrup, dvs. maissirup som inneholder mye fruktose, har erstattet rørsukker i brus. Når man drikker vann med sukker i, når kroppen et metningspunkt, den beskytter seg selv, og man kaster opp. Med HFCS skjer ikke dette.

“Fruktose, som industrien benytter seg mye av, utløser ikke på samme måte insulinproduksjon i bukspyttkjertelen, men den utløser en økning av fett i sirkulasjon og minsker produksjonen av leptin – et hormon som kontrollerer appetitten”

suçre 5

A hidden drug ?

Et eksperiment utført på rotter tyder viste at de foretrakk å drikke sukkerholdig drikke, heller enn å motta kokain.

Barna er vår fremtid, og sukker utgjør en stor fare for dem. Smaksdannelse vil hjelpe dem med å unngå fellene som matindustrien har lagt ut. Vin er en del av denne oppdragelsen.

Multinasjonale selskaper innen matnæringen gjemmer seg bak fargesprakende merker som er tiltalende for alle, og som alle kjenner. Hyllet av spekulativ reklame, er mastodontene inne denne sektoren verdt milliarder: “Morris representerer bruttonasjonalproduktet til New Zealand, Nestle sitt budsjett er større enn Sveits sitt og reklameutgiftene er større enn OMS sine resurser.”

Fra Boken “petit dico du vin naturel” édition le courrier du livre 2010 J-CB

JCzen mai 2018

@glukose, @sukker,@brus,@Fruktose,@sykdom

Advertisements
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close